Charcuterie de Bourgogne


Onder het toeziend oog van een gepensioneerde charcutier, Jean Louis, hebben we een vers geslacht varken helemaal verwerkt in zoute en gerookte ham, bacon, paté, rillettes, ontbijtspek, diverse soorten droge worst, chipolata’s, knakworsten en chorizo. De kop ging natuurlijk in de stoofpot. De procureur hebben we ook maar direct opgegeten.

Dit alles tijdens Veldwerk. Veldwerk is voor iedereen die in de kunsten werkzaam is en speelt zich af in het gebied tussen een korte residentie en een gesprek. En tussen pionieren en reflecteren.
Drie dagen opwerken met Riet Mellink andere gelijkgestemden. We gingen deze dagen in gesprek over ons veldwerk tijdens de koffie, de lunch en het diner.
Veldwerk gaat over de onvermoede effecten van samenwerken in heel persoonlijke artistieke onderzoeken.
een persoonlijke zoektocht voor iedereen die in de kunsten werkzaam is.
De eerste twee edities van Veldwerk speelden zich af op Rood|Noot in Utrecht (sep’13) en het buitengebied van Rekken, diep in de Gelderse Achterhoek (feb’14).
Deze derde editie verbleven we op het erf van Gerda en Herman, twee Nederlanders die al 15 jaar een huis in het kleine dorpje Bierre hebben en daar goed ingeburgerd zijn. Herman is net gepensioneerd, was docent beeldende vorming, kookte voor grote en kleine gezelschappen en heeft het meeste van de verbouwing zelf gedaan. Gerda is verpleegkundige, therapeut en brocantespecialist.