24-9-2016: Festival Blauwe Kamer 25 jaar

Dit jaar bestaat Blauwe Kamer 25 jaar. Dit vieren we op zaterdag 24 september vanaf 14.00  met een mini-festival op en rond het Schip van Blaauw, ons redactieadres in Wageningen. We hebben een inhoudelijk programma en daaromheen activiteiten op het gebied van muziek, kunst en theater.

Inmiddels is er weer wat meer bekend over het programma. Landschapsarchitect, rijksadviseur en redacteur van het eerste uur Eric Luiten blikt in een openingslezing terug op 25 jaar vakdebat – en dat tegen de achtergrond van 25 jaar stedenbouw en landschapsarchitectuur. In korte pitches passeren actuele opgaven de revue. Stedenbouwkundige Dirk Verhagen bespreekt nieuwe participatievormen en architect Marco Vermeulen neemt ons mee in de wereld van deenergietransitie.

We hadden al de talkshow waarin publicist JaapJan Berg het belang van vakjournalistiek bespreekt. Zijn gasten zijn Sjors de Vries van Ruimtevolk, Kirsten Hannema van de Volkskrant en onze eigen redacteur Marieke Berkers. Onze vaste fotografen Stijn Brakkee, Harry Cock en Jeroen Bosch vertellen over hun werk: hoe breng je stedenbouw en landschapsarchitectuur in beeld? En  in een speciale College Tour gaan we in gesprek met de nieuwe rijksadviseurs Daan Zandbelt en Berno Strootman.

Naast dit inhoudelijke programma zijn er in en rond het Schip van Blaauw tal van activiteiten. In de tuin worden workshops georganiseerd en we bouwen met dozen een echte Blauwe Kamer. In de bomen klinken gesproken columns van onze oud-columnisten Tjerk Ruimschotel en Willem van Toorn.

Er is muziek van de band Charles Junior en Marten Oosterhuis. Het festival wordt afgesloten met een theaterstuk van de Firma Weijland.

Tijdens het festival zijn eten en drinken verkrijgbaar – verzorgd door Butifarra.

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar. Abonnees betalen 15 euro, niet-abonnees 25 euro. Ben er snel bij want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Meer informatie vind je op http://www.blauwekamer.nl.