30-5/2-6-2019: Hoogte80 Festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Op 30 en 31 mei en 1 en 2 juni kun je vier dagen lang genieten van theater, muziek, dans, ontmoetingen en heerlijk uitzicht en de buitenlucht. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven. Uiteenlopende muziekoptredens en unieke theatervoorstellingen zijn te zien in sfeervolle tenten, in de open lucht en op diverse podia.

Het Hoogte80 Festival staat voor sfeer en vindt plaats in één van de mooiste stadsparken van Arnhem aan de Zaslaan, met een geweldig uitzicht op de stad. Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan.

Deze editie valt er een hoop nieuws te beleven. Zo wordt de terreininrichting over een andere boeg gegooid en wordt het programma op een nieuwe, overzichtelijke manier gecommuniceerd. Ook de inhoud van het programma is dit jaar nog beter afgestemd op het publiek met behulp van een publieksonderzoek.

Ieder jaar werkt Hoogte80 Festival samen met organisaties uit de regio. Net als voorgaande jaren is Luxor Live partner voor het muziekprogramma. Dit jaar is de theatertrailer van Toneelgroep Oostpool en Sonnevanck weer van de partij en de scholen Rijn Ijssel en Artez laten op het podium hun talenten zien. Daarnaast verzorgt Museum Arnhem, dat tijdelijk aan het verbouwen is, een programma tijdens Hoogte80 Festival. Natuurlijk speelt de wijk Geitenkamp een belangrijke rol voor het festival. Kunstbedrijf Arnhem en stichting Kunst op de Bult maken een programma voor, door en met de wijk.

Het publiek van Hoogte80 festival is uniek en dat wordt gekoesterd. Vorig jaar is er daarom een uitgebreid publieksonderzoek gedaan: “Er was een ontzettend hoge opkomst en grote betrokkenheid en dat zagen we ook terug in het publieksonderzoek dat we vorig jaar door een extern bureau hebben laten uitvoeren”.  Met de resultaten van het onderzoek gaat Hoogte80 Festival in 2019 aan de slag om bezoekers nog beter te kunnen bedienen. Ook staan er deze editie publieksbegeleiders klaar om je advies te geven over voorstellingen die het beste bij je passen.

We zien jullie graag op 30 mei t/m 2 juni!

Meer informatie vind je op h80festival.nl

Butifarra zal de catering verzorgen voor de medewerkers en artiesten.