8-2-2015: Filmontbijt in Heerenstraat Theater

paddingtonFilmontbijt in Heerenstraat Theater
Op 8 februari kan je heerlijk Engels ontbijten in het Heerenstraat Theater. Daarna ga je naar één van onze drie Engelse films. Je kan kiezen uit: Paddington om 10:30 uur, The Imitation Game om 11:00 uur of The Theory of Everything om 11:30 uur.

Het ontbijt wordt geserveerd door Butifarra, dit vanaf 09:30 uur. Wij maken een heerlijk Engels ontbijt met scrambled eggs, sausages, baked beans en toast. Voor de kinderen zijn er pancakes met room of maple syrup. Natuurlijk is er voor iedereen een kop thee of koffie inbegrepen.

Film, ontbijt en een kop koffie/thee kosten € 17,50 per persoon.

10:30 uur: Paddington
11:00 uur: The Imitation Game
11:30 uur: The Theory of Everything

Reserveren via www.heerenstraattheater.nl

Paddinton
Een live-action animatie gebaseerd op de populaire kinderboeken van Michael Bond./
Een jonge beer, uit het verre Peru, met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij er achter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die het beertje in huis neemt. Alles lijkt goed te gaan voor het beertje totdat een museumconservator het unieke beertje ontdekt. Nederlands gesproken.

The Imitation Game
The Imitation Game, genomineerd voor acht Oscars waaronder Beste film, regie en acteur, is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch).
Deze briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper hielp met zijn werk de Tweede Wereldoorlog te verkorten en redde daarmee de levens van tienduizenden mensen. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient.

The Theory of Everything
The Theory of Everything vertelt het buitengewone en inspirerende levensverhaal van de briljante en gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking (Eddie Redmayne), zijn liefdesrelatie met Jane Hawking (Felicity Jones) en zijn gevecht tegen de ziekte ALS.
De film is gebaseerd op de memoires ‘Travelling to Infinity: My Life with Stephen’ geschreven door Jane Hawking en is geregisseerd door Academy Award winnaar James Marsh (Man on Wire).
The Theory of Everything is genomineerd in vijf categorieën waaronder voor Beste Film. Ook maken hoofdrolspelers Eddie Redmayne en Felicity Jones kans op een Oscar.