15/18-5-2014: De Tuin der Lusten op kasteel de Wildenborch

tuin der lustenBouwt gij een brug om droog te gaan, Ik kom er ook met laarzen aan.

Met overweldigend uitbundige verstilling neemt Rémi Luchez zijn publiek mee op een zoektocht naar evenwicht. Hij betreedt het speelvlak met slechts vier palen en een rol ijzerdraad, maar wat zich vervolgens voltrekt tart alle logica en elke verwachting. Met minimale middelen bouwt Rémi als een primaat uit het begin der tijden een ragfijne brug van niets naar nergens. Een ode aan de vooruitgang.

Van 15 tot en met 18 mei bespeelt het festival De Tuin der Lusten de tuinen van kasteel de Wildenborch in Vorden. Rémi Luchez is met zijn ‘Miettes’ de hoofdgast van de avond, maar naast deze bijzondere mimische en acrobatische topvoorstelling uit Frankrijk zullen nog tal van andere artiesten acte de présence geven.

Met beeldende kunst, voorstellingen en performances die gemaakt worden op De Wildenborch en de Europese top van het ‘nouveau cirque’ en vernieuwend theater schetsen we een beeld van de roemruchte geschiedenis van het kasteel en haar bewoners. De roofridders uit lang vervlogen tijden maakten plaats voor dichters, schrijvers en onderzoekers die, zoals het landgoed bezitters betaamt, behoorden tot de avant-garde van hun tijd.

Het programma van De Tuin der Lusten is dan ook hedendaags en verrassend. Liefhebbers en andere nieuwsgierigen zijn alle vier de avonden om 20:00 uur welkom. De Tuin der Lusten is een avond lang flaneren door de ruime tuinen in Engelse landschapsstijl. Met een goed glas in de hand kan het publiek een keuze maken uit twaalf verschillende kunstuitingen waarbij de openingsvoorstelling en de hoofdvoorstelling door iedereen gezien kunnen worden.

Voorafgaand aan het festival kan om 18:00 uur aangeschoven worden aan de Tafel der Lusten, een restaurant in de stijl van het festival.

Meer informatie over het programma van het festival kunt u vinden op de Tuin der Lusten. Hier kunt u vanaf 10 april tevens terecht voor het reserveren van kaarten.