7-12-2017: The Nation/Eric de Vroedt in de Junushoff

The Nation / Eric de Vroedt – inclusief buffet
Het Nationale Theater

Theaterthrillermarathon over de multiculturele samenleving.

‘The Nation’ is als een Netflix-serie op toneel. Tijdens de vijf uur durende marathonvoorstelling kijkt u naar zes afleveringen van een actuele en geestige theaterthriller vol spannende cliffhangers. Net als voor de buis kunt u zelf bepalen waar u gaat zitten, lekker twitteren over wat u ziet en uiteraard rustig iets gaan eten of drinken.
Eric de Vroedt werkte een jaar lang aan dit zesluik over de op hol geslagen multiculturele samenleving. In de Schilderswijk in Den Haag verdwijnt de elfjarige Ismaël. Iedereen lijkt een stukje van de puzzel te bezitten. Wat is de rol van de politie? Weet zijn radicaliserende broer meer? Of zijn moeder, die een omstreden wijnbar voor moslima’s in de wijk wil openen? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staat iedereen als snel lijnrecht tegenover elkaar en verdwijnt één vraag langzaam naar de achtergrond: waar is Ismaël?

Deze voorstelling duurt ongeveer 5 uren en in de pauzes staat een heerlijk buffet voor u klaar geserveerd door Butifarra. Een avond voor toneelliefhebbers en fijnproevers.

tekst en regie: Eric de Vroedt | spel: Saman Amini, Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Mark Rietman, Vanja Rukavina, Pieter van der Sman, Romana Vrede e.a.

Foto: Robin de Puy

Kaarten bestellen via de Junushoff