Mediterraan buffet

crewcateringOnze invulling van een Mediterraan buffet is een gevarieerd aantal Spaanse, Italiaanse, Libanese of Noord-Afrikaanse gerechten. In overleg bepalen we welke gerechten er geserveerd worden. De gasten kunnen het eten op een centrale buffettafel opscheppen. Eventueel kunnen wij de gerechten ook in grote schalen op tafel serveren.
Hier volgen enkele voorbeelden:

Een Mediterraan buffet in Spaans-Italiaanse stijl met als voorafje een aantal tapas zoals gambas al ajillo, chorizo met appel gestoofd in cider, mosselen met serranoham en sherry, slaharten met knoflook en geroosterde witlof. Gevolgd door verschillende hoofdgerechten bijv. een zeebaars in het zout of een Catalaans vispotje en een varkensribstuk van de gril. Samen met een aantal salades en zoute aardappeltjes met paprika/pepersauzen en aïoli of een paella en een aardbei/frambozengazpacho met stukjes yoghurtijs als dessert geeft dit een heerlijke maaltijd.

Of

Caponata (zoetzure Siciliaanse groenteschotel), champignons met knoflook en dragon en geroosterde courgette met citroen en feta. Gevolgd door aspergerisotto, pittig gegrilde kippendijfilet met citroen, balsamicotomaten en een groene salade met avocado en gazpachodressing.
Als dessert panna cotta met rood fruit.

Of

Een Marokkaans buffet met een lamsvlees tajine, een kip-olijven tajine en een groente tajine, couscous, salades en veel groente. Een heerlijk geurende maaltijd gekruid met o.a. komijn, munt, kaneel en oranjebloesem.

Of

Een volledig vegetarisch buffet met als voorgerecht enkele tapas, mezze of antpasti. Gevolgd door Arroz a la Huertana (rijst met seizoensgroente), Shakshuka (eieren gepocheerd in een pittige tomaten-paprikasaus), een salade van gebakken radicchio, walnoten en linzen, geroosterde groente, etc. Als afsluiter Malabi (melkpuddinkje met rozensiroop en pitachenootjes) of gebakken fruit met hangop.

Wij kunnen u een voorstel doen aan de hand van uw wensen en gebruikmakend van seizoensgebonden ingrediënten.