Lam of varken aan het spit

varken-aan-het-spit
Heerlijk! Een lam of varken aan het spit. Niet eerst gestoomd in de oven en later opgewarmd aan het spit, maar ter plekke urenlang gegaard boven de hete kolen. Van buiten knapperig en van binnen heerlijk zacht en sappig. Wij gebruiken alleen dieren die tijdens hun leven veel bewegingsvrijheid en buitenlucht hebben gekregen, kortom: een goed leven hebben gehad. Niet alleen is dit voor de dieren heel prettig, het zorgt ook voor vlees van hoge kwaliteit met veel smaak.

De varkens komen van boerderij Foxy farm in Altforst of we gebruiken één van onze eigen Binnenveldse Biggen.
Lammeren komen uit Lith aan de Maas.

Lammeren hebben een gewicht tussen de 12 en de 22 kilogram en zijn, aangevuld met andere gerechten, geschikt voor groepen vanaf 30 personen.
Bij de biggen hanteren we een minimum gewicht van 30 kilogram per big, voldoende voor groepen vanaf 70 personen. Kleinere biggen bereiden we niet omdat de verhouding vlees/botten scheef is en omdat we vinden dat een big geleefd moet hebben.

Voor kleinere gezelschappen is het natuurlijk altijd mogelijk een deel van een lam of varken aan het spit te bereiden. Met name de schouders zijn heerlijk.

Vaak serveren we een lam of varken aan het spit als deel van een Mediterraan buffet, dus als één van de hoofdgerechten.

Varken en lam aan het spit. #ruigoord #butifarra #catering #bruiloft

Geplaatst door Butifarra op Zondag 15 juli 2018

Varken en lam aan het spit op bruiloft in Ruigoord.

Lekker lammetje voor Elvis zijn verjaardag.

Geplaatst door Butifarra op Zondag 17 november 2019