Bruiloft of feest in de Tuin de Lage Oorsprong


De Tuin de Lage Oorsprong is een van de mooie locaties waar we met veel plezier onze keuken opbouwen. In een kleine mooie tent geheel in Mediterrane stijl met grote stalen pannen en veel vuur bereiden wij onze smakelijke authentieke gerechten. Uw gasten kijken bij ons direct in de pannen, zien de verse ingrediënten gesneden worden, ruiken de heerlijke geuren en scheppen direct uit de pan op. Dit alles in een festival-achtige losse setting.

De Mediterrane keuken leent zich uitstekend voor onze manier van catering. Simpele gerechten met vaak niet meer dan een handvol ingrediënten. We gebruiken alleen verse producten; geen sauzen of toetjes of andere samengestelde producten uit de fabriek. We bereiden alles zelf.
Hierdoor weten we precies wat er in onze gerechten zit en kunnen we goed rekening houden met individuele wensen en diëten of allergieën.
Voor de vegetarische gerechten gebruiken we niet de standaard vleesvervangers. Deze producten zijn zwaar bewerkt, komen uit de fabriek en wij vinden ze niet echt smakelijk. Wij bereiden van verse groentes heerlijke vegetarische of veganistische gerechten die qua smaak, kleur, geur en rijkdom niet onderdoen voor de vlees of visvarianten.
We willen niet de vlees- en visgerechten imiteren maar maken gewoon lekkere vegetarische gerechten.

Om u een beeld te geven van de mogelijkheden en prijzen hebben we voor de gasten van de Tuin de Lage Oorsprong een aantal menu’s samengesteld. Combinaties zijn natuurlijk mogelijk. In overleg bepalen we het uiteindelijke menu.

Paellabuffet:
Een aantal verschillende paellas, arrozes of fidueas met een salade en stokbrood. Kijk op Paella, Fideuà en andere éénpansgerechten voor de mogelijkheden.
Prijs: V.a. € 23,50 pp.
Met een aantal tapas als voorgerecht v.a. € 30,-  pp.

Tapasbuffet:
Gedurende twee uur bereiden we steeds nieuwe tapas. Gasten kunnen steeds weer langs het buffet lopen en nieuwe hapjes uitzoeken.
Totaal is het een volledige maaltijd. Kijk op Tapas en Mezze voor een uitgebreide lijst van tapas die we regelmatig serveren.
Prijs: v.a. € 30,- pp.

Spaans buffet:
Vooraf enkele tapas
Vishoofdgerecht: Hele zalm van barbecue of heek met kokkels, erwtjes, asperges en munt of Romesco de Peix (Catalaans visgerecht)
Vleeshoofdgerecht: Geroosterde varkensnek of lamsvlees uit de oven.
Vegetarisch hoofdgerecht: Spinazie met kikkererwten of paddenstoeltaart met blauwe kaas en waterkers of een pisto (Spaanse ratatouille).
Bijgerechten: Papas Arrugadas (aardappeltjes met een zoutkorstje), salades en groentes afhankelijk van het seizoen.
Prijs: v.a. € 31,- pp

Italiaans buffet:
Vooraf enkele antipasti (caponata, gegrilde groentes, olijven, ham/worst)
Risotto (paddenstoel, pompoen, asperge, inktvis of garnaal)
Vishoofdgerecht: Hele zalm van barbecue
Vleeshoofdgerecht: Ribstuk van varken
Vegetarisch hoofdgerecht: geroosterde groentes
Bijgerechten: salades en groentes afhankelijk van het seizoen
Prijs: v.a. € 31,- pp.

Bij de twee bovenstaande buffetten kunnen we ook een lam of een varken aan het spit als een van de hoofdgerechten klaarmaken. Deze worden dan geheel ter plaatse geroosterd. (duur lam 6 uur en varken 8 uur). We gaan wel uit van een minimaal aantal gasten. Bij een lam 40 en bij een varken 80 gasten.
Meerprijs van € 450,-.

Desserts:
Flan de Naranja (sinaasappelpuddinkje)
Panna Cotta met fruit
Malabi (Israelisch melkpuddinkje met rozensiroop en pistachenoten)
Pasteis de Belem (Portugese custardtaartjes)
Polentataart met hangop
Pastel Cordobes (gebak met vulling van pompoen)
Prijs: In combinatie met een van de bovenstaande menu’s v.a. € 3,75 pp.